x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: Lucrările la Pasajul Sudului vor începe "cât de curând"

Sorin Oprescu: Lucrările la Pasajul Sudului vor începe "cât de curând"

de Iulia Barbu    |    26 Oct 2012   •   21:11
Sorin Oprescu: Lucrările la Pasajul Sudului vor începe "cât de curând"

Sorin Oprescu, edilul Capitalei şi Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, au semnat un contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional pentru proiectul "Modernizare Infrastructură Rutieră Piaţa Sudului”.

Acesta este cel mai mare proiect cu fonduri europene din Bucureşti finanţat prin POR 2007-2013. Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti - strada Nitu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcăreşti - 111 metri, iar rampa spre Nitu Vasile - 161 metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri iar înălţimea de 5 metri. Pe lângă pasajul rutier, proiectul presupune şi patru pasaje subterane pietonale prin care se realizează un nod multimodal care face legătura între toate mijloacele de transport în comun ce tranzitează Piaţa Sudului (metrou, autobuz, troleibuz, tramvai).

"Realizarea Pasajului de la Piaţa Sudului reprezintă cel mai mare proiect din Bucureşti realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana, iar evenimentul de astăzi este foarte important pentru că aşteptăm de patru ani să obţinem această finanţare. Valoarea totală a proiectului este de 127,1 milioane lei, dintre care 96,4 milioane lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă. Realizarea Pasajului de la Piaţa Sudului va reduce timpul de circulaţie cu 74% şi, după finalizarea acestuia, se va închide şi inelul principal de circulaţie.”, a declarat Sorin Oprescu.

Acesta este cel de-al doilea contract de finanţare semnat de Primarul General, Sorin Oprescu cu ministrul Eduard Hellvig, după proiectul de reabilitare, modernizare şi echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu”. În total, şase proiecte, în valoare de 202,8 milioane lei, au fost aprobate spre finanţare prin programul Regio, din cele opt depuse de Primăria Municipiului Bucureşti până în prezent.

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu Piata Sudului