x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistralele de metrou M4 şi M5 şi tronsonul de autostradă Sebeş - Turda vor fi finanţate din fonduri structurale

Magistralele de metrou M4 şi M5 şi tronsonul de autostradă Sebeş - Turda vor fi finanţate din fonduri structurale

30 Apr 2013   •   21:43
Magistralele de metrou M4 şi M5 şi tronsonul de autostradă Sebeş - Turda vor fi finanţate din fonduri structurale

Două proiecte de investiţii în infrastructură, estimate la peste două miliarde de euro, vor fi finanţate din fonduri structurale, în urma acordului primit din partea Comisiei Europene, a anunţat, marţi, Ministerul Transporturilor, scrie agerpres.ro.

"Comisia Europeană a aprobat marţi, 30 aprilie 2013, includerea a două proiecte de investiţii, care vizează construcţia magistralelor de metrou M4 şi M5, precum şi a tronsonului de autostradă Sebeş - Turda, în Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T), cu susţinere financiară din fonduri structurale" se arată în comunicatul MT.

Obiectivele de investiţii menţionate au o valoare estimată de peste două miliarde de euro şi urmează să fie finanţate din instrumente structurale, cu durată de implementare până la sfârşitul anului 2015.
 
În urma discuţiilor purtate de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pe 25 aprilie 2013, la Bruxelles, în vederea includerii acestor proiecte în POS - T, Comisia Europeană a aprobat modificările solicitate de către partea română, ceea ce înseamnă că Ministerul Transporturilor va putea deconta din bugetul Uniunii Europene, contribuţia de 85% din fonduri structurale.

Guvernul a adoptat în data 27 martie 2013 o Ordonanţă de urgenţă care va permite deblocarea unei sume de 104 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Magistrala 5 a metroului bucureştean.

"Astăzi (n.r. miercuri) am adoptat o OUG care ne permite să deblocăm încă 104 milioane de lei, acum, imediat, pentru lucrările de la Magistrala V a metroului Bucureşti, decizie pe care am anunţat-o de altfel de anul trecut, pe care urmează să o implementăm pe măsură ce toate problemele legislative şi procedurale se rezolvă, cea privind trecerea metroului - aşa cum se întâmplă în absolut toate capitalele europene - la Primăria Municipiului", a spus premierul Victor Ponta, la finalul şedinţei de guvern din 27 martie 2013.

Premierul Victor Ponta declarase că lucrările la Magistrala 5 a metroului Universitate - Drumul Taberei continuă, dar că se dovedesc a fi din ce în ce mai scumpe. Totodată, el a arătat că Executivul va asigura resursele financiare necesare.

×