x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI și IPJ Constanța au reacționat după prezentarea problemelor din Vama Veche

MAI și IPJ Constanța au reacționat după prezentarea problemelor din Vama Veche

de Diana Scarlat    |    25 Iul 2016   •   12:17
MAI și IPJ Constanța au reacționat după prezentarea problemelor din Vama Veche
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Imediat după articolul publicat de Jurnalul Național, săptămâna trecută, referitor la hoții care fac ravagii în sudul extrem al litoralului, pentru că numărul polițiștilor este foarte mic, Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul Județean Constanța s-au deplasat pe plaja de la Vama Veche și în satul 2 Mai, pentru a constata situația.

"Hoții atacă în valuri Vama Veche. Localnicii fac potere" – a fost articolul care a dat startul unei recalculări a numărului de polițiști care ar trebui să fei delegați în sudul extrem al litoralului. Toată săptămâna trecută, șefii IPJ Constanța au fost pe teren, în Vama Veche, pentru a găsi soluții.

„IPJ Constanța a reacționat pozitiv la problemele ridicate de noi, în legătură cu numărul polițiștilor care trebuie să fie delegați în Vama Veche, pentru a acoperi nevoile unui număr foarte mare de turiști, pe o suprafață foarte mică. Cei de la Constanța au venit aici, au discutat cu noi și cu cei de la secția de Poliție din Vama Veche, iar împreună căutăm soluțiile cele mai eficiente pentru restul acestui sezon, urmând ca de anul viitor să se găsească o soluție pentru mărirea efectivelor”, spune primarul localității, Daniel Georgescu.

Citeste si: Vama Veche, cea mai mare atracţie pentru turiştii străini

Același lucru spun și reprezentanții IPJ Constanța, care par să fi înțeles situația din Vama Veche, în urma scandalului pornit la nivelul MAI, după publicarea articolului nostru, de săptămâna trecută.

„În acest sezon vom găsi soluții, inclusiv prin extinderea proiectului Poliția Voluntară, care a început la Mamaia. Vom merge pe plajă, cu voluntari de la Crucea Roșie. Campania IPJ Constanța, denumită 'Siguranța ta, prioritatea noastră!' are ca scop creşterea siguranţei turiştilor de pe litoral, prevenirea faptelor antisociale și informarea turiştilor cu privire la riscurile de a deveni victime ale unor infracțiuni", declară coordonatorul proiectului, Carmen Șerbănescu, IPJ Constanța.

Citeste si:: Hoții atacă în valuri Vama Veche. Localnicii fac potere


„Proiectul a fost demarat la Mamaia și va fi aplicat pentru celelalte stațiuni, cu precădere pentru Costinești și Vama Veche”, declară coordonatorul proiectului, Carmen Șerbănescu, IPJ Constanța.

Pe plajă vor fi deschise puncte de informare, care vor funcționa până la sfârșitul lunii august. Astfel, polițiștii de la prevenire din cadrul IPJ Constanța, cei locali și zeci de voluntari ai Crucii Roșii, împreună cu ceilalți parteneri, vor fi prezenți zilnic în Punctul de Informare și vor derula activități pe toată plaja din Mamaia, pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din autoturisme și din camerele de hotel”, mai spune reprezentanta IPJ Constanța.

 

×
Subiecte în articol: ipj constanta vama veche litoral m.a.i.