x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mamă arestată pentru că a refuzat să-şi vaccineze copilul

Mamă arestată pentru că a refuzat să-şi vaccineze copilul

05 Oct 2017   •   16:10
Mamă arestată pentru că a refuzat să-şi vaccineze copilul

O mamă a fost condamnată la şapte zile de închisoare, după ce a refuzat ordinul judecătorului de a-şi vaccina copilul. Aceasta a ajuns în faţa instanţei, deoarece refuza să-şi imunizeze fiul, deşi, iniţial, căzuse de acord în cazul vaccinării băiatului cu tatăl acestuia, scrie BBC.

Rebecca Bredow, din Michigan, mamă a doi copii, a fost condamnată la închisoare miercuri, după ce a ignorat ordinul judecătorului de a-şi vaccina copilul.

În Michigan, părinţii au permisiunea să aleagă dacă doresc sau nu să îşi vaccineze copilul, în funcţie de propriile credinţe. Însă, Bredow a refuzat să respecte o înţelegere făcută în noiembrie 2016 cu fostul ei soţ.

Cei doi s-au despărţit în 2008, însă au custodie comună în privinţa copiilor, iar tatăl acestora doreşte în continuare vaccinarea băiatului.

Barbara Loe Fisher, preşedinte al organizaţiei non-profit National Vaccine Information Center, a spus pentru BBC, că nu este prima dată când un părinte este arestat pentru că refuză să-şi vaccineze copilul.

Guvernul federal nu are legi cu privire la imunizarea copiilor, însă emite recomandări şi lasă cerinţe şcolilor din districtele locale. Dacă un părinte nu se supune orientărilor şcolii privind vaccinarea, copilului nu îi este permisă înscrierea în cadrul şcolii, iar părinţii pot fi arestaţi. De aceea, mulţi dintre părinţii care se opun vaccinării optează pentru sistemul home-school.

 

×
Subiecte în articol: vaccin arst imunizare