x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama unui băiat de 15 ani dispărut de acasă şi găsit a refuzat să îl preia de la Poliţie

Mama unui băiat de 15 ani dispărut de acasă şi găsit a refuzat să îl preia de la Poliţie

de Mediafax    |    19 Sep 2011   •   15:33

Mama unui adolescent de 15 ani din Toplita, judetul Harghita, care a fugit pentru a sasea oara de acasa si a fost gasit de politisti a refuzat sa vina la sediul Politiei din localitate pentru a i se incredinta fiul, oamenii legii sesizand autoritatile pentru protectia copilului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, luni, ca mama unui baiat in varsta de 15 ani din Toplita a venit, duminica, la sediul Politiei municipale si a anuntat ca fiul ei a plecat de acasa in urma cu patru zile si nu a revenit.

Politistii au stabilit ca adolescentul a plecat de la domiciliu miercurea trecuta, din cauza certurilor dintre parintii sai si a violentelor generate de consumul de bauturi alcoolice.

Politistii au aflat ca baiatul a mai plecat de cinci ori de acasa de la inceputul anului si pana in prezent, ultima oara in august, de fiecare data fiind gasit in diferite locuri, de cele mai multe ori la Tulghes, la rude mai indepartate.

Duminica seara, politistii l-au gasit pe adolescentul disparut la o matusa din municipiul Toplita si au anuntat-o pe mama baiatului, insa aceasta a refuzat sa se prezinte la Politia Toplita pentru a-i fi predat copilul si le-a spus politistilor ca nu mai vrea sa il ia acasa.

Pe de alta parte, nici baiatul nu a vrut sa mai mearga acasa, spunandu-le oamenilor legii ca s-a saturat de bataile pe care le primeste continuu de la parintii lui, astfel ca a fost lasat, provizoriu, in grija matusii sale.

In cursul zilei de luni, politistii au sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Harghita cu privire la comportamentul parintilor minorului si in special al mamei, care a refuzat sa il mai ia acasa.

Directorul DGASPC Harghita, Elekes Zoltan, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca o echipa formata din specialisti ai institutiei se va deplasa la Toplita, unde va face o ancheta sociala.
"Inspectorii nostri vor discuta cu parintii si, in cazul in care nu vor gasi o solutie de integrare in familie, se va incerca in familia largita, in acest caz un eventual plasament la matusa copilului, acolo unde a fost gasit, daca si ea si minorul sunt de acord cu aceasta varianta. In cazul in care nimeni nu-si va asuma responsabilitatea intretinerii si educarii lui, baiatul va ajunge in sistemul de ocrotire a copilului", a spus Elekes Zoltan.

Potrivit sursei citate, in ceea ce ii priveste pe parintii copilului, daca ancheta va dovedi ca este vorba despre neglijenta sau alta fapta, impotriva acestora se vor lua diferite masuri, care pot ajunge pana la decaderea din drepturile parintesti.

×