x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, reţinut! Va fi prezentat instanţei pentru arestare preventivă

Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, reţinut! Va fi prezentat instanţei pentru arestare preventivă

27 Aug 2015   •   13:14
Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, reţinut! Va fi prezentat instanţei pentru arestare preventivă
Sursa foto: Alexandru Băloi / observatorulph.ro

Procurorii DNA l-au reţinut pe Alexandru Băloi, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru luare de mită, în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

El va fi prezentat, joi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, în perioada aprilie 2014 - iulie 2015, Alexandru Băloi a primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească menţionată.

"Mai mult, inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor. Din conţinutul probatoriului a rezultat faptul că foloasele necuvenite, remise inculpatului Băloi în perioada respectivă, se ridică la suma totală de circa 6.500 lei şi au fost remise în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii atât din punct de vedere al datei, cât şi al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate", susţin procurorii.

DNA precizează că, în acelaşi context, managerul spitalului a primit miercuri de la martorul denunţător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra acestuia fiind găsită suma de 3.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Sursa: Agerpres

×