x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mănăstirea Vovidenia, din Tulcea, cuprinsă de flăcări. Mai multe chilii au ars în incendiu

Mănăstirea Vovidenia, din Tulcea, cuprinsă de flăcări. Mai multe chilii au ars în incendiu

24 Noi 2014   •   11:22
Mănăstirea Vovidenia, din Tulcea, cuprinsă de flăcări. Mai multe chilii au ars în incendiu

Mai multe chilii ale mănăstirii de rit vechi 'Vovidenia' din satul Slava Rusă, judeţul Tulcea, au ars în noaptea de duminică spre luni, valoarea pagubelor înregistrate fiind de 100.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta Tulcea, patru autospeciale de stingere a incendiilor din Tulcea şi Babadag au intervenit timp de opt ore, luptându-se cu focul.

'În timpul incendiului, provocat cel mai probabil de un coş de fum deteriorat, au ars bunuri în valoare de 100.000 de lei, dar nu au fost victime', a menţionat pentru Agerpres reprezentanta ISU Tulcea, Angela Tulceanu.

Mănăstirea de maici Vovidenia din satul Slava Rusă este una dintre cele patru aşezăminte monahale de rit vechi din România şi datează de la finele secolului al XVIII-lea.

Acest lăcaş îşi are originea în secolul al XVII-lea, când călugării ruşi veniţi în Dobrogea după ruptura produsă în biserica rusă în timpul patriarhului Nikon au ridicat un mic schit şi o biserică mică din lemn. Ulterior aceştia s-au retras într-o pădure din apropiere.

×