x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mărieş (Asociaţia 21 Decembrie):Ministrul Justiţiei va cere un raport privind modul în care s-a lucrat la dosarul Revoluţiei

Mărieş (Asociaţia 21 Decembrie):Ministrul Justiţiei va cere un raport privind modul în care s-a lucrat la dosarul Revoluţiei

18 Dec 2015   •   19:40
Mărieş (Asociaţia 21 Decembrie):Ministrul Justiţiei va cere un raport privind modul în care s-a lucrat la dosarul Revoluţiei
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Ministrul Justiţiei a solicitat un scurt răgaz membrilor Asociaţiei pentru a cere un raport referitor la modul în care s-a lucrat la dosarul Revoluţiei din 1990 şi până astăzi, a declarat vineri preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

"Din punct de vedere al Asociaţiei 21 Decembrie, dictatura a picat la Ministerul Justiţiei. Ne-a cerut să-i acordăm un scurt răgaz pentru a cere un raport despre cum s-a lucrat la acest dosar din 90 până acum, lucru cu care suntem de acord. Noi înşine am cerut un raport al procurorilor care au lucrat pe acest caz, dar Vasilache (şeful Parchetelor Militare, n.r.) a refuzat să ne dea", a declarat Teodor Mărieş, la finalul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

El a adăugat că i-a prezentat ministrului deciziile CEDO şi în cazul Revoluţiei şi al Mineriadei, despre care Raluca Prună a spus că ştia. Ambele părţi au stabilit o nouă întâlnire pentru data de 5 ianuarie 2016.

"I-am spus despre dosar, am informat-o despre toate demersurile pe care le-am făcut până acum, atacarea deciziei iniţiale la procurorul ierarhic superior, plângerea la instanţa supremă, deciziile CEDO etc. Din fericire, doamna ministru este un om care cunoaşte foarte bine procedura CEDO", a mai spus Mărieş.

Potrivit acestuia, termenul acordat de instanţa supremă - 22 ianuarie - pentru judecarea plângerii împotriva rezoluţiei procurorilor de clasare a dosarului Revoluţiei este prea lung şi şi-a exprimat speranţa ca acesta să fie preschimbat pentru 21 sau 22 decembrie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare au clasat, pe 23 octombrie, dosarul privind evenimentele din decembrie 1989, care au avut ca rezultat decesul, rănirea şi lipsirea de libertate a mai multor persoane, precum şi distrugerea unor bunuri.

×
Subiecte în articol: teodor mărieş dosarul revolutiei