x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Tucă: "Opriţi executiile de presă!"

Marius Tucă: "Opriţi executiile de presă!"

03 Aug 2009   •   00:00

Directorul general al Jurnalului Naţional, Marius Tucă, a declarat că "genul de presă în care se pune la zid un om, se execută, fără măcar să fie sunat" ar trebuie să dispară, referindu-se la articolele apărute în cotidianul Adevărul privitoare la persoana sa.



Tucă a denunţat presa în care totul e bazat "pe minciună şi fals".

"Eu cred că ar trebui să dispară genul ăsta de presă în care se pune la zid un om, se execută fără măcar să fie sunat, genul ăsta de presă în care totul, de la un capăt la celălat, e bazat pe minciună şi pe fals. Faptul că investeşti milioane şi milioane de euro, nu-ţi dă în niciun caz dreptul să împroşti cu noroi şi să practici atacul la persoană. Eu nu pot admite că în România, la douăzeci de ani de la Revoluţie, mai există acest gen de presă", a declarat Tucă.

Cotidianul Adevărul a publicat, săptămâna trecută, în ediţia de sâmbătă, un articol în care se spunea că Marius Tucă şi-a parcat maşina pe plaja din staţiunea Vama Veche "fără să ţină cont de bariere şi panouri care interzic parcatul pe plajă". Jurnaliştii de la Adevărul au scris că, în noaptea de miercuri spre joi, Marius Tucă a asistat la un concert din Festivalului "Folk You", parcându-şi maşina direct pe plaja din Vama Veche

Jurnalistul a precizat că nu a parcat maşina pe plajă şi nu a forţat nicio barieră, el făcând parte din staff-ul organizatorilor.
"Nu am parcat maşina pe plajă, nu am trecut şi nu am forţat nicio barieră. Mii de maşini erau parcate aşa cum era parcată şi maşina mea, fără să încalce vreo lege sau vreo normă rutieră. Toată Vama a parcat aşa cum am parcat eu. Şi, masina mea făcea parte din staff-ul organizatorilor, noi eram organizatorul acestui spectacol. Şi, nu în ultimul rând, maşina mea, acolo unde era, nu fusese parcată de mine, ci de unul din şoferii de la Jurnalul Naţional, pentru că acolo unde o pusesem eu oamenii stăteau pe ea", a subliniat Tucă.

De asemenea, directorul Jurnalului Naţional a precizat că ar fi normal ca aceia care au scris şi cei care au aprobat articolul să fie concediaţi.
"Mi s-ar părea normal dacă, într-o ţară care se vrea civilizată, patronul acelui ziar care publică asemenea minciuni - descalificante pentru modul de a face o presă civilizată - să îi dea afară pe cei care au scris şi aprobat aceste serie de articole. Dacă nu o va face, va demonstra faptul că nu e altceva decât un cârnăţar care, dintr-o întâmplare mai mult sau mai puţin fericită, a ajuns patronul unui trust de presă", a mai spus Tucă.

Acesta a precizat că va înfiinţa Clubul de Presă, un club care "să aparţină exclusiv jurnaliştilor adevăraţi, nu celor făcuţi sau cumpăraţi, un club al jurnaliştilor care cred în meseria asta şi pentru ei înseamnă un mod de a trăi şi a fi".

De asemenea, Tucă a precizat că nu s-a hotărât deocamdata dacă dă în judecată Adevărul pentru aceste articole.
Mediafax

×
Subiecte în articol: plaja mass-media adevar