x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Martori sub protectie

Martori sub protectie

20 Feb 2004   •   00:00

Procesul "Spaga lui Pavalache" a inregistrat ieri o premiera juridica: avocatii fostului consilier guvernamental, cercetat pentru trafic de influenta, au cerut judecatorilor sa aprobe audierea "la secret" a unor martori ce doresc sa-si pastreze anonimatul.

Inclusa in noul Cod de Procedura Penala, aceasta prevedere poate fi aplicata in cazurile in care martorii se tem ca declaratiile lor publice le-ar putea pune in pericol siguranta personala sau pe cea a familiilor lor. Aparatorii lui Pavalache sustin ca acesti martori "discreti" ar putea demonstra ca biletelele schimbate intre Pavalache si denuntatorul Ion Popescu, documente care constituie probe importante in dosar, nu ar fi fost retinute de anchetatori imediat dupa realizarea flagrantului, ci ar fi fost depuse de Popescu abia dupa cateva ore, existand astfel suspiciunea ca, in acest interval, ele ar fi fost inlocuite cu altele, care ar avea cu totul alt continut decat cel prezentat in rechizitoriul cauzei.

In cursul aceleiasi sedinte de judecata, fostul consilier guvernamental a cerut recuzarea procurorului Constantin Balcan reprezentantului PNA in acest proces. Pavalache si-a motivat cererea prin faptul ca, intre 1990 si 1992, procurorul a fost implicat in viata politica, ca parlamentar FSN. Acest fapt l-ar face incompatibil cu procesul, intrucat este posibil ca, indiferent de actuala sa calitate, el sa serveasca, in continuare, interesele unor persoane care aveau functii de conducere pe timpul cand era si el implicat in politica. (Vasile Surcel)

×
Subiecte în articol: observator