x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maşini fără şofer. Unde vor circula primele vehicule fără conducător auto

Maşini fără şofer. Unde vor circula primele vehicule fără conducător auto

de Alina-Elena Vasiliu    |    30 Iul 2014   •   20:35
Maşini fără şofer. Unde vor circula primele vehicule fără conducător auto
Sursa foto: Maşini fără şofer. Unde vor circula primele vehicule fără conducător auto

Primele maşini fără şofer vor circula, începând din 2015, în Marea Britanie, informează AFP. Decizia a fost luată de guvernul britanic, care a autorizat testarea, pe drumurile publice din trei oraşe, a acestor autovehicule.

Maşina fără şofer este ghidată printr-un sistem de senzori şi de camere de luat vederi. Din proiectul aprobat de guvern – de testare a automobilelor – vor face parte două tipuri de maşini: cele în care şoferul poate prelua rapid controlul vehiculului şi cele complet autonome, în care nu există deloc şofer.

Guvernul încearcă, astfel, să încurajeze utilizarea maşinilor fără şofer şi să crească încrederea cetăţenilor în acestea. „Creăm cel mai bun cadru posibil acestei tehnologii, pentru a le da încrederea necesară companiilor, în scopul ca acestea să investească şi să creeze locuri de muncă de înaltă calificare”, a declarat ministrul britanic al Comerţului, Inovării şi Competenţelor.

La rândul său, preşedintele unui club englez de automobile spune că ziua în care vom utiliza maşini complet autonome este tot mai aproape.

Maşinile fără şofer sunt deja testate pe străzi din Japonia şi în mai multe state americane. Şi Suedia va lua parte la acest demers, începând din 2017.

×