x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maternitatea Polizu închisă cel puţin până luni!

Maternitatea Polizu închisă cel puţin până luni!

24 Iul 2014   •   15:17
Maternitatea Polizu închisă cel puţin până luni!
Sursa foto: Picasa

Maternitatea Polizu a fost închisă astăzi, ca urmare a unui caz de varicelă, depistat la un copil născut prematur. Reprezentanţii spitalului au anunţat că măsura va fi respectată cel puţin până luni seară, pentru a evita ca alte cazuri asemănătoare să fie depistate.  

Celelalte maternităţi din Bucureşti au fost informate cu privire la închiderea maternităţii Polizu şi sunt pregătite să preia naşterile care vor avea loc în acest weekend. Responsabilii asigură că nu vor fi probleme şi că există locuri suficiente în celelalte spitale din Capitală, pentru a rezolva toate cazurile.

Cauza închiderii maternităţii este depistarea unui caz de varicelă la un copil nou-născut înainte de termen. Zona a fost repede eliberată, după ce virusul a fost descoperit, iar, în acest moment, în instituţia medicală, nu mai are loc nici o naştere. Maternitatea Polizu va rămâne închisă cel puţin până luni seară.

Restricţionare la “Polizu” pentru a limita riscul transmiterii virusului varicelei
Conf. dr. Nicolae Suciu, managerul Institutului de Ocrotire Mama şi Copilului “Alfred Rusescu”, ne-a explicat de ce a fost necesară “restricţionarea numărului naşterilor la Maternitatea Polizu, în special la secţia de prematuri”.  În urmă cu câteva zile, la Maternitatea Polizu, o minoră, necăsatorită, adusă de la Câmpulung Muscel, care a născut prin cezariană înainte de termen, a făcut varicelă. În aceste cazuri, protocolul prevede limitarea riscului de transmitere a virusului mai ales în zona de asistenţă a copiilor prematuri.

A doua zi după naştere, minora care prezenta o erupţie specifică, a fost trimisă la Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, care a confirmat diagnosticul de varicelă. Minora şi nou-născutul au fost izolate la Maternitatea Polizu, tocmai pentru a reduce riscul de transmitere de varicelei. Din cei cinci nou-născuţi prematuri  în Materinitatea Polizu s-a stabilit că patru sunt imuni la virusul varicelei, unul având nevoie de un vaccin specific varicelei.

Conf. dr Nicolae Suciu subliniază că este vorba de o restricţionare şi că “dacă sunt naşteri ce trebuie monitorizate, evident că femeile rămân în spital”. Restricţionarea vizează secţia de prematuri care este supraagromerată. Până luni, când Maternitatea Polizu revine la capacitate, “are loc triajul epidemiologic, efectuat de echipe de la Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi din Institutul de Ocrotire Mama şi Copilul”. 


 



×