x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune medicul lui Szobi Cseh despre ultimele zile din viaţa legendarului cascador

Ce spune medicul lui Szobi Cseh despre ultimele zile din viaţa legendarului cascador

01 Aug 2014   •   13:07
Ce spune medicul lui Szobi Cseh despre ultimele zile din viaţa legendarului cascador

Medicul curant al cascadorului Szobi Cseh, Daniel Coriu, a declarat vineri că pacientul său a fost un luptător şi că până acum zece zile acesta se deplasa şi era foarte activ.

'Szobi Cseh a decedat azi dimineaţă, în jurul orei 3,00, în Clinica de Hematologie Fundeni, după o lungă şi grea suferinţă. Szobi Cseh a fost diagnosticat în iulie 2012, deci exact în urmă cu doi ani, cu o boală cumplită, mielom multiplu micromolecular stadiul III B, o boală avansată, cu amiloidoză şi boală renală. În acest stadiu, stadiul III, supravieţuirea mediană nu ajunge la 16 luni şi, dacă există şi afectare renală, cum a fost în cazul dânsului, supravieţuirea mediană este sub opt luni', a afirmat Coriu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că în iulie 2012 s-a început chimioterapia şi radioterapia cu o evoluţie foarte bună, care s-a păstrat până în mai 2013, când au apărut semnele clinice şi biologice de boală progresivă.

'La acel moment s-au reînceput diferite linii terapeutice. Din nefericire, boala a progresat, nu a mai răspuns la terapie, au apărut complicaţii, alte tumori osoase, amiloidoză hepatică, renală, hipercalcemie şi alte complicaţii hematologice. Decesul s-a produs în urma acestor complicaţii, în ciuda terapiei intensive ce a fost administrată', a informat medicul curant al actorului.

El a menţionat că boala actorului a debutat cu dureri osoase în ianuarie 2012 şi că acesta s-a bucurat de susţinerea soţiei şi a celor doi băieţi ai săi.

'Mielomul multiplu nu este o boală rară, este a doua maladie malignă hematologică. Avem în jur de 80 de pacienţi pe an', a adăugat Coriu.


×
Subiecte în articol: Daniel Coriu szobi cseh boala Szobi Cseh