x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul de pe ambulanţă a încălcat regulamentul intern în cazul lui Ioan Gyuri Pascu

Medicul de pe ambulanţă a încălcat regulamentul intern în cazul lui Ioan Gyuri Pascu

29 Sep 2016   •   12:40
Medicul de pe ambulanţă a încălcat regulamentul intern în cazul lui Ioan Gyuri Pascu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Apar primele măsuri la Serviciul de Ambulanța București în scandalul legat de moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Comisia de disciplină a stabilit că medicul care l-a consultat pe artist cu două ore înainte de deces şi l-a diagnostocat cu atac de panică a încălcat fişa postului, scrie Antena 3.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanță Alis Grasu, comisia a constatat că medicul a încălcat două articole din regulamentul intern și fișa postului, unul dintre ele referindu-se la faptul că nu a folosit toate trusele din dotarea mașinii la intervenția în cazul actorului.

”Cel de-al doilea se referă la obligația medicului de a obține consimțământul pacientului atât pentru tratamentul aplicat cât și pentru refuzul de transport la spital. Medicul nu are în fișa de intervenție consimțământul pacientului în ceea ce privește refuzul de a fi transportat la spital, deși declară că a propus acest lucru dar a fost refuzat”, a mai spus Alis Grasu.

Dosarul va fi trimis către Colegiul Medicilor, care va decide dacă medicul va fi acuzat de malpraxis sau nu.

Medicul le-ar fi declarat superiorilor săi că Ioan Gyuri Pascu a refuzat să meargă la spital, cu două ore înainte să moară. Mai mult, el nu le-ar fi spus medicilor despre problemele sale cardiace, a spus și Alis Grasu, directoarea Serviciului de Ambulanță, la Sinteza zilei.

”Dacă pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea să îi inducă doctoriței gândul că sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgență fac aceste investigații, printre care și electrocardiograma. Medicul de pe mașina de consultație face electrocardiograma când sunt semne ale unei afecțiuni cardiace. Eu iau de bună ceea ce scrie în declarația doctoriței și în fișa de solicitare. A administrat o jumătate de fiolă de diazepam pentru că domnul Gyuri Pascu dorea să doarmă, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secundă intenția să îi iau apărarea medicului, am declanșat ancheta internă la câteva ore după intervenția medicului. S-a discutat la raportul de gardă” a explicat Alis Grasu.

De cealaltă parte, familia spune că medicul nu i-a făcut nici măcar un EKG, iar consultația ar fi fost una superficială.

×
Subiecte în articol: ioan gyuri pascu