x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mehedinți: Peste 200 hectare terenuri agricole și o gospodărie inundate

Mehedinți: Peste 200 hectare terenuri agricole și o gospodărie inundate

25 Oct 2014   •   12:19
Mehedinți: Peste 200 hectare terenuri agricole și o gospodărie inundate

Creșterea cotelor apelor în bazinul hidrografic al râului Motru a provocat inundarea a aproximativ 230 hectare terenuri agricole situate pe teritoriul comunei Broșteni, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, Ramona Nistor.

Potrivit acesteia, situația se află sub control, voluntarii echipelor cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență se află în zona afectată și monitorizează cotele de inundații pentru a interveni în cazul în care apele ar putea să se reverse către gospodăriile populației. "În incinta unei gospodării din orașul Baia de Aramă s-a acumulat apa scursă de pe versanți. Se acționează pentru evacuarea acesteia cu o motopompă", a spus Ramona Nistor.

Reprezentanta ISU Mehedinți a afirmat că autoritățile supraveghează și punctele critice de pe cursurile de apă în sectoarele cărora s-au produs inundații în lunile aprilie și septembrie din acest an, care au afectat aproximativ 100 de case și peste 2.500 de hectare terenuri agricole. 

×