x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meserii GROAZNICE din istorie: De la traficant de cadavre, la culegătorul de lipitori

Meserii GROAZNICE din istorie: De la traficant de cadavre, la culegătorul de lipitori

08 Iul 2013   •   10:53
Meserii GROAZNICE din istorie: De la traficant de cadavre, la culegătorul de lipitori

În zilele noastre mulţi sunt cei care se plâng de condiţiile de la locul de muncă, de orele lucrate peste program, de colegi sau îşi urăsc pur şi simplu şeful, despre care spun că are cerinţe stupide. De-a lungul vremii lucrurile au stat însă mult mai rău, iar până la sfârşitul secolului al XIX-lea nici nu se vorbea de drepturile angajaţilor.

RTV.NET vă prezintă un top al celor mai GROAZNICE meserii din istoria omenirii:

10. Băiat de biciuire

Un astfel de băiat era un tânăr ataşat pe lângă un prinţ şi era pedepsit atunci când prinţul făcea o prostie sau se comporta anapoda. Cum prinţul nu putea fi pedepsit decât de către rege, în absenţa acestuia pedeapsa era aplicată persoanei care a crescut alături de prinţ, presupunându-se că această legătură emoţională îl va face să sufere de prinţ când îşi va vedea prietenul biciuit.

Conceptul era la modă în Anglia secolelor XV-XVI şi, spre exemplu, William Murray, primul conte de Dysart, a fost băiatul de biciuire al lui Carol I pe vremea când a locuit la Ham House. Bineînţeles, pedeapsa, şi aşa absurdă, era total inutilă în cazul în care prinţul era un sociopat egoist căruia nu-i păsa de suferinţa altora.

9. Frizer-chirurg în Evul Mediu

Spre deosebire de cei de azi, frizerii din Evul Mediu se ocupau de mult mai multe lucruri decât cu tăiatul părului. Ei erau îndeobşte stomatologi, medici şi, în general, se ocupau de mai multe aspecte ce ţineau de corpul uman. Mai erau numiţi şi frizeri-chirurgi, ei lucrând într-o epocă în care practicile chirurgicale erau condamnate de biserică.

De altfel, în anul 1215, Al 4-lea Conciliu de la Lateran a interzis explicit practicarea chirurgiei, iar această interdicţie i-a făcut pe stomatologi sau frizeri să efectueze intervenţii chirugicale. În plus, ei mai prestau şi o mulţime de alte servicii solicitate de clienţi, precum ceaiuri sau clisme, astfel că viaţa lor era un calvar.

Descoperă mai multe meserii groaznice din istorie pe RTV.NET.

×