x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Microparticule de plastic găsite în carnea de peşte din comerţ

Microparticule de plastic găsite în carnea de peşte din comerţ

26 Iul 2017   •   15:25
Microparticule de plastic găsite în carnea de peşte din comerţ

Conform unui nou studiu publicat de The Independent, au fost găsite microparticule de plastic în carnea de peşte consumată de oameni. O echipă de cercetători din Malaysia şi Franţa au descoperit un total de 36 de bucăţi mici de plastic în 120 de bucăţi de hamsii, macro şi chefal.

Aceştia au avertizat că toxinele din plastic au putut fi eliberate în organismul uman, după ce aceştia au consumat carnea de peşte infestată. Plasticul găsit include nailon, polistiren şi polietilenă.

Cercetătorii sugerează că persoanele care au consumat peşte, ca cel examinat în acest studiu, vândut în mod special în Malaysia şi în ţările vecine, este posibil să fi consumat circa 246 bucăţi de microparticule de plastic pe an.

“Majoritatea peştilor testaţi în acest studiu nu conţineau microparticule. Oricum, este puţin probabil ca un individ să consume numărul maxim sugerat de microparticule de plastic pe an.”, au mai spus cercetătorii.

Alte studii au sugerat că există cantităţi şi mai mari de micropatricule de plastic în crustacee. Astfel, cercetătorii au notat că “cei mai importanţi consumatori de crustacee din Europa” pot consuma până la 11.000 de microparticule de plastic într-un an.

×
Subiecte în articol: plastic poluare peste poluarea marilor toxine