x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihnea Motoc: Mă mâhneşte când se atribuie tendenţios motivaţii mersului soldatului român în teatrele de operaţii

Mihnea Motoc: Mă mâhneşte când se atribuie tendenţios motivaţii mersului soldatului român în teatrele de operaţii

24 Oct 2016   •   22:50
Mihnea Motoc: Mă mâhneşte când se atribuie tendenţios motivaţii mersului soldatului român în teatrele de operaţii

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a spus luni, la Satu Mare, că este mâhnit de remarcile negative privind prezenţa militarilor români în teatrele de operaţii externe, precizând că, astfel, aceştia apără şi ţara noastră.

"Acum, când suntem de peste un deceniu cu cele mai înalte aprecieri din toate părţile, în Afganistan şi în Balcanii de Vest, acum când ne pregătim de eventuale noi misiuni, posibile sau deloc de exclus în fierberea geopolitică şi militară în care e lumea de azi, vreau să spun că mă supără nespus când se susţine, probabil din inerţie, că suntem acolo la solicitarea NATO, ori a SUA, ori a numai ştiu cui. Nu! Suntem acolo în primul rând pentru că în felul acesta ne apărăm şi pe noi, fie îndiguind terorismul ca să nu ne intre pe uşa din dos în propriile noastre case, fie stăvilind instabilitatea ce ne-ar penaliza negreşit şi pe noi", a afirmat Mihnea Motoc, la dezbaterea "Armata - instituţie fundamentală a statului. Sursă de încredere şi mândrie naţională", ce avut loc luni, la teatrul din Satu Mare.

Mihnea Motoc s-a declarat deranjat şi de comentariile tendenţioase privind motivaţia militarilor ce pleacă peste graniţă.

"Mă mai mâhneşte şi când se atribuie cu tendenţiozitate tot felul de motivaţii mersului soldatului român în teatrele de operaţii. Cei ce o fac nu mai cred că în România mai există patriotism, mai există voinţa de a te expune ori chiar sacrifica, plătind preţul pentru valorile şi felul de a fi fără de care nu putem exista. Rămâne valabil ce spunea Mark Twain şi anume că patriotismul înseamnă să-ţi susţii ţara mereu şi Guvernul atunci când o merită", a spus ministrul Apărării Naţionale.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: mihnea motoc soldati armata romana mapn arme