x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Afacerilor Externe, atenţionare de călătorie pentru Libia

Ministerul Afacerilor Externe, atenţionare de călătorie pentru Libia

22 Iul 2014   •   14:14
Ministerul Afacerilor Externe, atenţionare de călătorie pentru Libia
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe, atenţionare de călătorie pentru Libia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să se deplaseze în Libia, că, în ultima perioadă, s-a agravat accentuat situaţia de securitate din această ţară. În Libia au loc puternice confruntări armate între miliţiile rivale, în special în zonele Tripoli şi Benghazi, dar astfel de incidente sunt înregistrate cu o frecvenţă semnificativă şi în alte zone de pe teritoriul libian. La riscurile generate de aceste evenimente se adaugă cele care derivă din activităţile grupărilor criminale: asasinate, răpiri, jafuri, furturi de maşini.

Din cauza pagubelor însemnate provocate de confruntările armate, atât aeroportul internaţional din Tripoli, cât şi aeroportul internaţional din Benghazi sunt închise.

Frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger şi Sudan sunt închise. De asemenea, punctele de frontieră terestră cu Tunisia sunt închise. Având în vedere aspectele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia.

×