x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății distribuie spitalelor noi doze de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir

Ministerul Sănătății distribuie spitalelor noi doze de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir

08 Noi 2021   •   17:01
Ministerul Sănătății distribuie spitalelor noi doze de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir

Ministerul Sănătății a anunțat luni că distribuie o nouă tranșă de Remdesivir, Tocilizumab și Favipiravir în spitalele care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2

Este vorba despre 5.191 de flacoane de Remdesivir de 100 mg care vor ajunge în 72 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

De asemenea, Ministerul Sănătății anunță că a semnat cu furnizorul un contract pentru 1.500 de flacoane de 80 mg și 40 de flacoane de 200 mg de Tocilizumab.

Direcțiile de sănătate publică vor putea începe să ridice de marți medicamentul din depozitele Unifarm pentru ca, mai apoi, să îl repartizeze spitalelor care tratează pacienți cu forme medii și severe de boală.

De asemenea, un număr de 48.500 de cutii de Favipiravir vor ajunge în 279 de spitale, în urma semnării contractului de donație dintre Ministerul Sănătății și Terapia SA Cluj Napoca.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: remdesivir