x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor pentru a se pronunţa în cazul Ioan Gyuri Pascu

Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor pentru a se pronunţa în cazul Ioan Gyuri Pascu

28 Sep 2016   •   22:24
Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor pentru a se pronunţa în cazul Ioan Gyuri Pascu

Informaţiile echipei de control a ministrului Sănătăţii denotă o posibilă abordare terapeutică "superficială" în modul de gestionare a cazului actorului Ioan Gyuri Pascu, Ministerul Sănătăţii urmând a sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale.

"Echipa de control va elabora un raport pe care îl va înainta ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Informaţiile de până acum denotă o posibilă abordare terapeutică superficială. Urmare a acestui lucru şi după analizarea tuturor documentelor şi procedurilor, Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor din România, care are atribuţii în a se pronunţa asupra unor potenţiale culpe medicale", se arată într-o informare a MS.

O echipă formată din reprezentanţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, inspectori ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat miercuri un control la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru a analiza modul în care a fost gestionat cazul actorului Ioan Gyuri-Pascu.

"Echipa de control a analizat modul în care a fost repartizat acest caz, a analizat fişa de urgenţă prespitalicească şi a discutat cu medicul care a fost la consultaţie, pentru a avea o imagine clară asupra modului în care s-a intervenit", a afirmat aceeaşi sursă. www.agerpres.ro

×