x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Turismului colaborează cu Prinţul Charles pentru promovarea Carpaţilor

Ministerul Turismului colaborează cu Prinţul Charles pentru promovarea Carpaţilor

01 Iun 2012   •   11:50
Ministerul Turismului colaborează cu Prinţul Charles pentru promovarea Carpaţilor

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Printul Charles, fiul suveranei Marii Britanii, cu scopul de a promova turismul in Carpati.

Hellvig sustine ca la nivelul Secretariatului General al Guvernului exista un secretariat tehnic care coordoneaza o strategie pentru dezvoltarea turismului in Carpati, in acest sens existand discutii, saptamana trecuta, cu consilierul Printului Charles, la sediul Ministerului Dezvoltarii, conform Mediafax.

"Saptamana trecuta am avut o intalnire cu consilierul Printului Charles, acesta a fost la Ministerul Dezvoltarii, unde am avut o discutie in care i-am multumit excelentei sale Printului Charles pentru efortul pe care l-a facut si pentru sprijinul permanent pe care l-a avut pentru (proiectele) Guvernului Romaniei. Vreau sa stiti ca la nivelul SGG exista un secretariat tehnic care coordoneaza o strategie pentru dezvoltarea turismului in Carpati. Au fost discutii, se realizeaza o strategie la nivel guvernamental, inca o data s-a demonstrat ca nu trebuie sa inventam lucruri noi, ci trebuie sa utilizam ce exista ca resursa de dezvoltare si de promovare a Romaniei. Nu trebuie sa reinventam roata, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nisa, de turismul cultural, de lucruri care exista aici - traditii, cultura, care ne stau la indemana si trebuie sa le utilizam in asa fel incat sa cream locuri de munca si plusvaloare in economia nationala", a declarat ministrul Turismului. El a precizat ca parteneriatul vizeaza atat promovarea Carpatilor, cat si proiecte punctuale.

"Acest parteneriat (cu Casa Regala a Angliei) tine in primul rand de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea Carpatilor, pe de o parte, iar pe de alta parte de initierea unor proiecte punctuale, de la festival gastronomic pana la promovarea unor regiuni turistice in zona rurala, de la asigurarea finantarii pe infrastructura de turism - aici vorbesc de reabilitare de drumuri - infrastructura in interiorul regiunilor promovate. Deci este un ansamblu si un complex de masuri care sa asigure o dezvoltare de secol XXI a regiunilor si a lucrurilor pe care vrem sa le promovam. Nu trebuie sa reinventam nimic, trebuie sa folosim ceea ce avem si sa dezvoltam la nivel de secol XXI. Strategia a inceput, a existat deja prima discutie de experti saptamana aceasta, am fost informat ca au inceput sa lucreze pe documente", a continuat Eduard Hellvig.

"Din cate stiu, din discutiile avute cu consilierul Printului Charles, in luna iulie acesta va veni intr-o vizita privata in Romania, vom conveni, daca se impune si va exista timp, sa ne intalnim. Daca nu, colaborarea va exista in continuare si cu fundatia Printului Charles si cu consilierul Printului Charles, care se afla permanent in Romania si colaboreaza cu autoritatile locale", a conchis ministrul.

×