x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2 în România

Ministerul Sănătății explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2 în România

22 Feb 2021   •   11:13
Ministerul Sănătății explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2 în România

Ministerul Sănătății a explicat de ce au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2. Conform specialiștilor, tulpinile apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații.

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutații. Mutațiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, au arătat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Conform acestora, multiplicarea virusului începe după ce acesta a intrat într-o celulă din corp. „Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului și sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula își atinge limita de producție, se sparge și eliberează virusurile nou formate”, au mai scris specialiștii de la Ministerul Sănătății pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit acestora, tot din cauza unor mutații, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de la om la om.

Specialiștii susțin că mutațiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute și, cu cât numărul oamenilor infectați este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele ca un virus să sufere mutații.

 

×