x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării: Înzestrarea forţelor armate, cu ajutorul industriei de apărare româneşti

Ministrul Apărării: Înzestrarea forţelor armate, cu ajutorul industriei de apărare româneşti

31 Mai 2014   •   17:03
Ministrul Apărării: Înzestrarea forţelor armate, cu ajutorul industriei de apărare româneşti

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat sâmbătă că ar fi un lucru normal ca înzestrarea forţelor armate să se facă cu ajutorul industriei de apărare româneşti.

'Există un proiect de lege iniţiat de Ministerul Economiei. Vom vedea în momentul în care proiectul de lege va ajunge şi la Ministerul Apărării Naţionale cum va aproba Guvernul şi după aceea Parlamentul. Sigur că ţinem la industria românească, de altfel prim-ministrul a dispus de anul trecut constituirea unui colectiv care să analizeze modul în care se poate repune pe picioare industria de apărare românească şi credem că trebuie să găsim acele soluţii şi posibilităţi ca industria din domeniul apărării să aibă comenzi', a spus Mircea Duşa, care a participat la un exerciţiu aviatic al piloţilor români şi canadieni la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii.

El a amintit că, în urmă cu două săptămâni, în şedinţa de guvern, s-a stabilit ca acele societăţi care fac producţie special pentru industria de apărare să beneficieze de o anulare a datoriilor.

'Şi, având în vedere că vom avea şi o rectificare pozitivă la Ministerul Apărării în acest an, o parte din aceşti bani se vor duce spre industria de apărare din România', a precizat Mircea Duşa.

În prezent, peste 200 de militari canadieni efectuează exerciţii şi antrenamente la Baza 71 Aeriană din Cluj, alături de piloţi români, pe aparate de zbor MiG 21 LanceR şi pe F 18, care aparţin Forţelor Regale Aeriene Canadiene.

×