x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Culturii: Anul acesta ne răpește oameni dragi, care au scris istorie în România

Ministrul Culturii: Anul acesta ne răpește oameni dragi, care au scris istorie în România

18 Noi 2020   •   17:15
Ministrul Culturii: Anul acesta ne răpește oameni dragi, care au scris istorie în România
Sursa foto: Foto: Facebook/ Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, susține, într-un mesaj transmis după moartea actriței Draga Olteanu Matei, că anul acesta „devine tot mai asupru cu noi și ne răpește oameni dragi”.

„Anunțul medicilor de la Spitalul Sfântul Spiridon ne afectează pe toți. Anul acesta devine tot mai aspru cu noi și ne răpește oameni dragi, oameni care au scris istorie în România. Draga Olteanu Matei este unul dintre ei și e dureros că trebuie să ne luăm rămas bun. Am crescut urmărind rolurile sale, ne-am bucurat de interpretarea sa, am râs și plâns împreună. Să nu uităm nicio clipă să ne cinstim valorile”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii, teatrul și filmul românesc au pierdut un nume și un chip de referinţă, cel pe care generații întregi de spectatori și telespectatori l-au asociat zeci de ani cu personajele marii noastre actrițe.

„Născută la Bucureşti, în 1933, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1956, și a făcut parte din generația de aur a teatrului românesc. , , , sunt spectacole care au devenit extrem de apreciate și cunoscute de toți românii. Cariera sa a însemnat 90 de filme, 50 de piese de teatru și 100 de roluri de televiziune”, se arată în postarea Ministerului Culturii.

Conform acesteia, pentru contribuția adusă teatrului și cinematografiei românești, Draga Olteanu Matei a primit numeroase premii, titluri și diplome. În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional „Steaua României” de către Preşedinţie, iar în 2014 i-a fost înmânat Ordinul „Coroana României” în grad de Ofiţer, de către principesa Margareta. Din anul 2011 are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Ministerul Culturii a omagiat-o la Ateneul Român, în ianuarie 2018, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale.

 

×
Subiecte în articol: Bogdan Gheorghiu