x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul francez de Interne, despre ţigani: Franţa nu poate primi toată MIZERIA Europei!

Ministrul francez de Interne, despre ţigani: Franţa nu poate primi toată MIZERIA Europei!

11 Sep 2012   •   09:42
Ministrul francez de Interne, despre ţigani: Franţa nu poate primi toată MIZERIA Europei!

Franta "nu poate primi toata mizeria din lume si din Europa", a afirmat astazi, ministrul francez de Interne Manuel Valls, relateaza AFP.

"Astazi, nu putem sa ne permitem sa primim toate aceste populatii care sunt condamnatii pamantului, care sunt hartuite in tara lor, care sunt discriminate. Franta are partea sa in materie de azil, in materie de insertie, dar mesajul este clar: fermitatea", a declarat Valls pentru BFMTV si RMC.

"Fara indoiala, inainte de sfarsitul lunii septembrie, 7.000 de romani sau bulgari vor fi repatriati prin sistemul de ajutor pentru reintoarcere" in tara lor, a mai spus ministrul, recunoscand totusi ca exista "si altii care au sosit".

Manuel Valls si ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri in Romania pentru a discuta situatia tiganilor si a aborda problema "la sursa".

"De miercuri, ministrul de Interne si ministrul Afacerilor Europene vor fi in Romania pentru ca aceasta problema sa fie tratata la sursa", a declarat Hollande luni, la postul de televiziune privat TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populatii sa fie alungate din tara lor, mutate" si sa vina in Franta "pentru a se refugia in conditiile in care nu pot sustine o activitate economica", a adaugat presedintele francez.

"Sunt 15.000 de romi in Franta, nu au venit in patru luni. Ministrul de Interne si-a facut tema: a aplicat deciziile justitiei si in acelasi timp a relocat (romii) in masura in care este posibil sau i-a repatriat in tara de origine", a mai spus Hollande.

In ultimele saptamani, in Franta, sute de tigani au fost evacuati din taberele ilegale de catre politie, provocand proteste din partea reprezentantilor romilor, a asociatilor si a unui partid de stanga.

×