x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Rovana Plumb va colabora cu specialişti britanici pentru diminuarea risipei alimentare

Ministrul Rovana Plumb va colabora cu specialişti britanici pentru diminuarea risipei alimentare

05 Dec 2013   •   16:06
Ministrul Rovana Plumb va colabora cu specialişti britanici pentru diminuarea risipei alimentare

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, s-a întâlnit cu experţii britanici în diminuarea risipei alimentare şi managementul integrat al deşeurilor în timpul unei vizite la Londra.

Ca răspuns la apelul lansat de Uniunea Europeană pentru reducerea risipei de alimente, ministrul Rovana Plumb a lansat, în această vară, programul “Gândeşte. Mănâncă. Economiseşte”. Cu acelaşi prilej, oficialul român a declarat că dorim să preluăm modelul Marii Britanii în acest domeniu.

„În România, ne-am propus ca din cele cinci milioane de tone de deşeuri de alimente care se strâng în fiecare an, să le reducem la jumătate până în 2020”, preciza, la acea dată, ministrul Rovana Plumb.

Printre altele, potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Alimente şi Agricultură (FAO), anual, la nivel global se irosesc 1,3 miliarde tone de alimente, în UE ajungând la gunoi în fiecare an aproximativ 90 de milioane tone de mâncare. Comisia Europeană s-a angajat să reducă la jumătate această cantitate de hrană care se pierde în prezent, nu numai pentru a proteja resursele de care dispunem, dar şi mediul.

În timpul vizitei din Londra, Rovana Plumb a discutat cu direcorul Waste & Resources Action Programme (WRAP), Steve Creed.

Programul WRAP este axat pe colaborare: se lucrează cu mediul de afaceri, cu producători individuali şi comunităţi, astfel incât să se obţină o folosire mai eficientă a resurselor, dar şi pentru dezvoltarea de produse durabile.

În acest sens, WRAP a iniţiat o serie de demersuri, precum “Love Food Hate Waste”, cu scopul de a ajuta companiile sau autorităţile locale să recicleze şi să refolosească resursele, ca mijloc de reducere a risipei de alimente.

×
Subiecte în articol: rovana plumb