x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății și secretarul de stat Ionel Oprea merg la Suceava pentru gestionarea situației

Ministrul Sănătății și secretarul de stat Ionel Oprea merg la Suceava pentru gestionarea situației

02 Apr 2020   •   10:12
Ministrul Sănătății și secretarul de stat Ionel Oprea merg la Suceava pentru gestionarea situației

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și noul secretar de stat Ionel Oprea vor merge, joi, la Suceava. Secretarul de stat, fost șef al Direcției medicale a Ministerului Apărării, va rămâne în localitate pentru gestionarea situației, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„În această dimineață (joi dimineața - n.red.), Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și noul secretar de stat, Ionel Oprea se vor deplasa la Suceava. Secretarul de stat va rămâne în localitate pentru gestionarea situației”, conform sursei citate.

Conform presei locale, noua conducere, formată din managerul spitalului Florin Filip şi directorul medical Doina Ganea Motan, şi-au prezentat demisia miercuri seara.

Totodată, directorul de îngrijiri medicale a spitalului, Mihaela Hreceniuc, este în izolare la domiciliu.

Florin Filip şi Doina Ganea Motan au preluat managmentul Spitalului Judeţean Suceva acum o săptămână, după ce a fost suspendat constractul de managment al lui Vasile Râmbu.

În acest moment, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu în cazul Spitalului Judeţean Suceava.

„Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus”, spun procurorii.

(sursa: Mediafax)

×