x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii spune că pentru pacienţii cu epilepsie în urgenţă vor fi trimise echipaje ce cunosc patologia

Ministrul Sănătăţii spune că pentru pacienţii cu epilepsie în urgenţă vor fi trimise echipaje ce cunosc patologia

26 Mar 2019   •   14:07
Ministrul Sănătăţii spune că pentru pacienţii cu epilepsie în urgenţă vor fi trimise echipaje ce cunosc patologia

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că va fi introdus un nou protocol, astfel încât la solicitările făcute în urgenţă pentru pacienţii cu epilepsie să fie trimise echipaje de la Salvare sau SMURD care cunosc această patologie.

"Când vorbim şi despre adulţi şi despre copii, (...) am discutat despre posibilitatea introducerii unui protocol în urgenţă, la solicitarea părinţilor sau pacienţilor la Serviciul 112, astfel încât să fie trimise echipaje dedicate, adică echipaje care cunosc această patologie şi ştiu să acorde primul ajutor. Acesta va fi primul lucru care va fi realizat. Se va discuta cât de repede în Comisia pentru medicină de urgenţă şi Comisia de neurologie şi va deveni obligatoriu la nivelul tuturor staţiilor de ambulanţă şi SMURD. Nu vor fi medici dedicaţi, specializaţi în epilepsie, ci acel protocol va trebui să fie însuşit la nivelul fiecărei staţii de salvare şi SMURD", a precizat Pintea, prezentă la o conferinţă prilejuită de Ziua Mondială a Epilepsiei.

De asemenea, ministrul a declarat că vor fi introduse şi molecule noi, unele dintre acestea pentru tratamentul epilepsiei.

"Sunt mai multe nevoi pe care Ministerul Sănătăţii le va rezolva în următoarea perioadă - prima este legată de introducerea medicamentelor noi, inovative, va exista posibilitatea să introducem mai multe molecule, nu doar pentru pacienţii bolnavi cu epilepsie, ci pentru mai multe patologii. Apoi, vorbeam despre acel program pe care l-am înfiinţat anul trecut în septembrie, legat de implantarea unor dispozitive pentru pacienţii cu epilepsie dar care fizic nu a putut fi realizat, pentru că avem nevoie de dotările necesare Centrului de epilepsie din cadrul Spitalului Universitar. Anul acesta avem buget pentru dotări şi pentru a organiza centrul acesta astfel încât să poată să rezolve din punct de vedere chirurgical problemele pacienţilor bolnavi cu epilepsie", a spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: sorina pintea