x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății vrea schimbări rapide ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19

Ministrul Sănătății vrea schimbări rapide ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19

23 Noi 2021   •   16:36
Ministrul Sănătății vrea schimbări rapide ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, le-a comunicat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică din țară că au la dispoziție o săptămână să actualizeze și să adapteze Planul de Reziliență față de recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean.

Cseke Attila a susținut marți o videoconferință cu reprezentanții instituțiilor din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor în care a cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

„Este nevoie de responsabilitate și decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI destinate COVID-19, în cazul în care este nevoie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarant Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

De asemenea, de la sfârșitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcțiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară și, în cazul în care se consideră necesar că este nevoie în continuare de prioritizarea internărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pentru internări COVID-19.

În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pacienţi, situaţiile diferind de la o unitate sanitară la alta, atunci pot decide în consecință, anunță Cseke Attila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cseke attila