x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu a fost eliberat din arest. Fratele lui Traian Băsescu va fi judecat în arest la domiciliu

Mircea Băsescu a fost eliberat din arest. Fratele lui Traian Băsescu va fi judecat în arest la domiciliu

26 Noi 2014   •   15:44
Mircea Băsescu a fost eliberat din arest. Fratele lui Traian Băsescu va fi judecat în arest la domiciliu

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis în cazul lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Mircea Băsescu a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, fiind aşteptat de doi dintre avocaţii săi, cu care a plecat spre Constanţa, unde va sta în arest la domiciliu.
Fratele preşedintelui nu a făcut nicio declaraţie, după ce a ieşit pe poarta arestului Poliţiei Capitalei. A mers direct la maşina unuia dintre avocaţii săi.

Ce presupune arestul la domiciliu:
Pe durata măsurii arestului la domiciliu, atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână au următoarele obligaţii: să nu părăsească fără permisiunea instanţei imobilul în care locuiesc, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice unul cu celălalt, cu martorii din dosar sau cu membri ai familiilor acestora.

De asemenea, instanţa le-a atras atenţia celor doi inculpaţi că "în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor dispuse, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestului preventiv".

×