x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu reacţionează în urma înregistrărilor difuzate de Antena3: Nu am luat bani! Nu am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea

Mircea Băsescu reacţionează în urma înregistrărilor difuzate de Antena3: Nu am luat bani! Nu am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea

de Veronica Micu    |    19 Iun 2014   •   08:34
Mircea Băsescu reacţionează în urma înregistrărilor difuzate de Antena3: Nu am luat bani! Nu am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea

Mircea Băsescu a făcut, în această dimineaţă, primele declaraţii în urma difuzării de către Antena3 a conversaţiilor avute de fratele preşedintelui Traian Băsescu cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu susţine că preşedintele Băsescu nu are "niciun fel de legătură" cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel şi că înregistrările audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context.

"Ce am văzut este o deturnare a adevărului. Au fost prezentate numai mici fragmente (...) Vă spun că nu am luat bani, nu am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea. (...) Este vorba despre banii cu care venise Marian Căpăţână ca s-i dea înapoi din imprumutul pe care îl luase. Marian era în biroul alăturat cu banii ca sp le dea. Preşedintele ştia despre un asemenea caz. Toata lumea ştia despre cazul lui Bercea Mondial. Tot timpul le-am spus să nu mai dea bani, ci să aibă încredere în justiţia din România.

Eu nu am luat niciun ban. Nu ştiu ce suma era. Marian era cu plasa cu bani în biroul celălalt. Aştepta să le ramburseze datoria pe care o avea la ei. Le-am recomandat avocat, dar mai mult de atât nu aveam ce să le fac", a declarat Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu: Preşedintele României nu are niciun fel de legatura cu relaţia mea cu membrii familiei Anghel

Fratele preşedintelui a transmis şi un comunicat în care susţine că înregistrările audio-video, aflate la dosarul de şantaj în care este acuzată familia lui Bercea Mondial, au fost prezentate şi interpretate tendenţios.

"În urma difuzarii înregistrarilor video din emisiunea Sinteza Zilei din seara zilei de 18.06.2014 pe postul de televiziune Antena 3, doresc sa fac urmatoarele precizari:

În primul rând semnalez faptul ca atragerea Institutiei Prezidentiale si a Presedintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Presedintele României, Traian Basescu nu are niciun fel de legatura cu relatia mea cu membrii familiei Anghel.

Mentionarea numelui lui Traian Basescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a facut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am mentionat ca Presedintele stie de cazul lui Anghel Sandu în conditiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situatia sa fiind de notorietate. Este regretabil ca se încearca denigrarea Institutiei Prezidentiale în conditiile în care Presedintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat si a reusit sa faca Justitia sa poata functiona în România. Cu privire la presupusele fapte de coruptie de care sunt acuzat, Justitia îsi va spune cuvântul fara a beneficia de avantajul de a fi fratele Presedintelui României.

În al doilea rând vreau sa precizez ca toate imaginile video difuzate de postul Antena 3 vin si sustin starea de fapt prezentata chiar de mine în cuprinsul plângerii penale pentru santaj si în cuprinsul declaratiei pe care am dat-o în fata procurorului DNA.

Sumele de bani respective sunt mentionate în referire la momentul restituirii acestora de catre Marian Capatâna membrilor familiei Anghel, care a avut loc în prezenta mea, în biroul meu din Portul Constanta.

Nu pot sa nu observ ca secventele difuzate sunt scoase din context si puse în asemenea ordine în scopul de a da impresia ca exista o legatura de cauzalitate între discutiile care privesc banii si discutiile referitoare la dosarul lui Anghel Sandu

Fac precizarea ca aceste imagini trebuie analizate în integralitate si coroborate cu toate celelalte probe aflate în dosarul de santaj. Astfel, din interceptarea realizata de procurorii si ofiterii DGA a discutiilor purtate între mine, membrii familiei Anghel si Marian Capatâna rezulta fara echivoc natura relatiilor dintre parti. Certitudinea este ca Marian Capatâna a împrumutat o suma de bani de la familia Anghel pe care umeaza sa o restituie si cel mai important este ca eu nu am solicitat si nici nu a primit nicio suma de bani.

Am solicitat DNA Serviciul Teritorial Constanta comunicarea plângerii penale depuse de Florin Anghel si a probelor ce însotesc aceasta plângere. Dupa ce vom primii aceste înregistrari în integralitatea lor vom putea face alte precizari cu privire la temeinicia lor", se arată în comunicat.

×