x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Anisie, audiată în Parlament: Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt

Monica Anisie, audiată în Parlament: Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt

18 Feb 2020   •   16:09
Monica Anisie, audiată în Parlament: Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul propus al Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a afirmat, marţi, la audierea din comisiile parlamentare de specialitate că porneşte de la premisa că următorul său mandat va fi tot "unul tot scurt".

"Pornesc de la premisa că următorul mandat este unul tot scurt. (...) În consecinţă, măsurile pe care le-am propus prin acest program de guvernare sunt unele realiste şi care se pot realiza într-un timp scurt", a spus ea.

Monica Anisie a mai afirmat că şi-a propus introducerea experţilor internaţionali în evaluarea granturilor.

Potrivit ei, creşterile salariale pentru cadrele didactice în anul 2020 se vor realiza.

Anisie a mai spus că în momentul în care a ajuns la minister exista o metodologie de evaluare a şcolilor doctorale, însă a luat decizia de a fi realizată o altă metodologie conform legislaţiei în vigoare.

"ARACIS a renunţat să o pună în practică. De aceea am luat decizia. Nu să modific o metodologie, ci să se realizeze conform legii", a explicat Anisie.

Totodată, ministrul a arătat că susţine generalizarea Programului "Masa Caldă", însă că trebuie identificate posibilităţile unităţilor de învăţământ de a dezvolta acest program.

"Mai întâi de toate, ar trebuie să vedem care sunt efectele pilotării masteratului didactic şi apoi să îl dezvoltăm într-un proiect generalizat. Sunt convinsă că în curând vom avea cadre didactice pregătite prin acest tip de masterat didactic", a adăugat ea.

Anisie a anunţat că vor fi evaluate institutele de cercetare, rezultatele urmând a fi făcute publice, şi că are în vedere şi simplificarea procedurilor de echivalare a diplomelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: monica anisie