x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monument ridicat în memoria celor 64 de tineri

Monument ridicat în memoria celor 64 de tineri

28 Oct 2016   •   08:54
Monument ridicat în memoria celor 64 de tineri
Sursa foto: Digi 24

Un monument dedicat victimelor incendiului din 30 octombrie 2015 va fi inaugurat duminică, la ora 12.00, în piaţeta din faţa fostului club Colectiv, potrivit Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

Monumentul este compus dintr-un soclu, în formă de semisferă, şi o sculptură din bronz, cu înălţimea de 1,60 metri, iar la baza acestuia vor fi cioplite numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 îşi doreşte ca inaugurarea acestuia să reprezinte “schimbarea, trecerea de la corupţia care i-a ucis” pe tineri la un stat cu un sistem sigur.

“Nu vrem ca oamenii să uite ce s-a întâmplat pe 30 octombrie 2015, nu trebuie ca cei 64 de tineri care au plecat dintre noi să fie uitaţi. Acest monument era necesar pentru că atâta timp cât oamenii au în minte ce s-a întâmplat atunci, vor avea grijă, pe viitor, să evite orice acţiuni care să ducă la astfel de tragedii”, spune Eugen Iancu, membru fondator al Asociaţiei Colectiv GTG 3010. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4, iar restul din donaţii.

Tot duminică, va fi oficia o slujbă sfiinţire a monumentului, ceremonia fiind urmată de parastasul pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului. În paralel, vor avea loc slujbe de pomenire în toate parohiile Patriarhiei Române.

În perioada 28-30 octombrie, Asociația Colectiv GTG 3010 organizează #3010 Festival, un eveniment caritabil în beneficiul victimelor Colectiv.

Înn cele trei zile, la Berăria H vor cânta Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărășan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne, ultimele cinci trupe fiind direct afectate de incendiul din clubul Colectiv.

×