x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce nu poate ieşi Oprescu din arest

De ce nu poate ieşi Oprescu din arest

07 Oct 2015   •   23:13
De ce nu poate ieşi Oprescu din arest
Sursa foto: VLAD STAVRICA

Viaţa primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, nu este pusă în pericol de condiţiile din arest, acesta putând fi tratat şi sub pază pentru afecţiunile de care suferă, se arată în motivarea judecătorilor care au respins cererea acestuia de a fi trecut în arest la domiciliu sau control judiciar. Eliberarea sa ar periclita procesul.

Potrivit judecătorilor, din documentele medicale prezentate de echipa de avocaţi a primarului suspendat nu ar reieşi că viaţa acestuia ar fi pusă în pericol, ori că suferinţa pe care o resimte în arest este mai mare decât cea inerentă stării de detenţie. Judecătorii adaugă că problemele de sănătate ale lui Sorin Oprescu pot fi tratate şi de medicii din sistemul penitenciar, nefiind deci necesară plasarea acestuia în stare de libertate. "Judecătorul reţine şi faptul că, deşi inculpatul acuză afecţiuni medicale multiple, susţinute de înscrisurile medicale depuse la dosar, nu există probe în sensul că inculpatul nu ar suporta regimul de detenţie, de altfel, pentru acesta, existând şi posibilitatea tratamentului medical sub pază permanentă", se arată în motivarea în care se mai adaugă şi că Oprescu are acces la tratament medical corespunzător în arest. Judecătorii adaugă că timpul scurs de la plasarea lui Oprescu în arest e prea mic pentru ca eventuala influenţă a inculpatului asupra martorilor să se fi diminuat. Judecătorul mai notează că: "Se impune efectuarea de cercetări în vederea identificării bunurilor şi valorile deţinute de inculpatul Oprescu Sorin Mircea şi a comparării lor cu sursele sale de venit", iar în cazul în care s-ar impune o confiscare extinsă a averii acestuia, aflarea lui în libertate ar împiedica buna desfăşurare a procesului.

"Nu există o expertiză medicală din care să rezulte (...) că viaţa inculpatului este în pericol sau că afecţiunile de care suferă inculpatul l-ar supune unui pericol (...) care să depăşească nivelul de suferinţă inerent detenţiei", din motivarea deciziei.

Judecătorii consideră că eliberarea lui Sorin Oprescu ar periclita buna desfăşurare a procesului

×