x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan, după perchezițiile de la PMB: Nicio persoană nu va fi acoperită, indiferent de funcție

N. Dan, după perchezițiile de la PMB: Nicio persoană nu va fi acoperită, indiferent de funcție

16 Dec 2020   •   14:54
N. Dan, după perchezițiile de la PMB: Nicio persoană nu va fi acoperită, indiferent de funcție
Sursa foto: Lucian Alecu

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune, după perchezițiile de la Direcția Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde polițiștii au ridicat mai multe documente, că nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”, spune Nicușor Dan.

PMB a confirmat că au avut loc percheziții ale Poliției Române în sediul Primăriei, la Direcția Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

Polițiștii au făcut miercuri dimineața percheziții la Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează mai multe persoane suspectate de mai multe infracțiuni în domeniul autorizării construcțiilor.

Potrivit Poliției Capitalei, miercuri dimineața polițiștii fac 11 percheziții în București și județul Ilfov și pun în aplicare mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.

Activitățile au loc „într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”.

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan