x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NASA a confirmat existenţa unei noi planete în Sistemul Solar

NASA a confirmat existenţa unei noi planete în Sistemul Solar

19 Oct 2017   •   15:08
NASA a confirmat existenţa unei noi planete în Sistemul Solar

NASA a confirmat existenţa în Sistemul Solar a Planetei 9. Agenţia spaţială a declarat că dovezile referitoare la existenţa acestei planete sunt greu de ignorat, iar influenţele stranii asupra Centurii lui Kuiper reprezintă o dovadă, scrie Mirror.

Dacă există, Planeta 9 ar putea avea de 10 ori masa Pământului şi s-ar afla la o distanţă de 20 de ori mai mare decât cea dintre Soare şi Neptun.

O dovadă a existenţei Planetei, potrivit NASA, ar fi obiectele din Centura lui Kuiper care orbitează într-o direcţie opusă faţă de celelalte din Sistemul Solar.

Şase obiecte spaţiale cunoscute din Centura lui Kuiper au o orbită eliptică care indică spre aceeaşi direcţie, însă unghiul de înclinare este de 30 de grade. Simulările computerizate ale Sistemului Solar, în care este integrată şi Planeta 9, prezintă existenţa unui număr mai mare de obiecte înclinate de acest fel.

“Există în prezent cinci dovezi diferite care evidenţiază existenţa Planetei 9. Dacă am scoate din ecuaţie această planetă, problemele generate ar fi mult mai greu de rezolvat. Am avea cinci probleme diferite pentru care ar trebui să găsim cinci teorii pentru a le explica”, a declarat Konstantin Batygin, astofizician din cadrul Institutului Caltech din SUA.

×
Subiecte în articol: planeta 9 super-pamant centura lui kuiper