x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NATO e aici. Alianţa e gata să vă apere!

NATO e aici. Alianţa e gata să vă apere!

03 Iul 2015   •   11:15
NATO e aici. Alianţa e gata să vă apere!
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

La prima vizită în România, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat că „NATO este gata să-şi apere aliaţii în faţa oricăror ameninţări”, invocând explicit pericolul reprezentat de Rusia.

Stoltenberg l-a asigurat pe Klaus Iohannis că NATO îşi va apăra „toţi aliaţii împotriva oricărui tip de ameninţări, de la est sau de la sud”. Stolten­berg a explicat importanţa consolidării politi­cilor de apărare în condiţiile în care „vedem o Rusie care în-cearcă să schimbe prin forţă frontierele”. Klaus Iohannis a subliniat că “este important de evitat ceva similar cu războiul rece, nu ne dorim o nouă cursă a înarmărilor”. Mai târziu, Iohannis, Oprea şi Duşa au participat alături de Stolten­berg la inaugurarea Unităţii de Integrare a Forţelor NATO. Absenţa lui Victor Ponta l-a încurcat şi pe li-derul NATO.

Înainte să-şi înceapă discursul, şeful Alianţei Nord-Atlantice l-a pus într-o pos-tură stânjenitoare pe Gabriel Oprea. „Domnule preşe­dinte, domnule... (uitându-se spre Oprea) cred că prim-ministru...”, i s-a adresat Stol­tenberg premie­rului interimar. Ameninţarea rusă a dus la o serie de vizite a unor oficiali importanţi la Bucu­reşti. Înainte de Stoltenberg, Iohannis s-a întâlnit cu şeful spionajului britanic, iar anul trecut au fost în vizită fostul secretar general NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi secretarul american al Apărării, Chuck Hagel. (Marius Gîrlașiu 

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg nato romania