x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator New Europe: Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul "Telepatia", o reglare de conturi a preşedintelui României

New Europe: Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul "Telepatia", o reglare de conturi a preşedintelui României

de Veronica Micu    |    29 Aug 2014   •   08:56
New Europe: Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul "Telepatia", o reglare de conturi a preşedintelui României

Neregulile din cazul condamnării lui Dan Voiculescu şi confiscarea sediului Antena 3 au atras atenţia uneia dintre cele mai mari publicaţii europene. Jurnaliştii de la cotidianul New Europe scriu că procesul în care preşedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat la 10 ani de închisoare este motivat politic.

"România: justiţie sau reglare de conturi?", titrează jurnaliştii de la New Europe. "E vorba despre o reglare de conturi a preşedintelui României, care a vrut să-l înlăture astfel pe cel mai mare adversar al său", se arată în articol, potrivit antena3.ro.

Cotidianul european notează că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani închisoare într-unul dintre cele mai controversate dosare din ultimii ani.

"Lupta constantă a lui Voiculescu împotriva lui Traian Băsescu e de notorietate în România, Voiculescu fiind în fruntea celor două referendumuri de suspedare a preşedintelui, în 2007 şi 2012", se mai arată în articolul de pe neurope.eu.

Procurorii au vorbit despre spălare de bani prin majorări de capital şi cesiune de acţiuni, însă acuzaţia nu se susţine, mai scriu jurnaliştii de la New Europe. "Mai mult, e un lucru cunoscut că Voiculescu şi-a donat în mod legal şi public întreaga avere celor două fiice ale sale, Camelia şi Corina, în 2006, când niciuna dintre afacerile sale nu erau cercetate."

Antena 3, numită de jurnaliştii europeni drept cea mai bună televiziune de ştiri din România, a dezvăluit constant cazuri de corupţie la nivel înalt şi abuzuri în care sunt implicaţi apropiaţi ai lui Traian Băsescu, inclusiv fratele preşedintelui.

"Arestarea fratelui preşedintelui pare să fi grăbit judecarea lui Dan Voiculescu la Curtea de Apel. La scurt timp, cazul a fost dat unui nou complet de judecată, numit pe loc de la Tribunalul din Bucureşti, cu 5 zile înaintea unui nou termen în cazul ICA", mai scriu jurnaliştii New Europe.

Alături de Dan Voiculescu, alţi 11 inculpaţi, printre care şi fostul ministru al comunicaţiilor, Sorin Pantiş, au fost condamnaţi în acest caz.

×