x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan anunță lansarea unui concurs internațional pentru amenajarea Parcului Văcărești

Nicușor Dan anunță lansarea unui concurs internațional pentru amenajarea Parcului Văcărești

30 Dec 2021   •   15:20
Nicușor Dan anunță lansarea unui concurs internațional pentru amenajarea Parcului Văcărești

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță lansarea unui concurs internațional pentru găsirea de soluții pentru amenajarea Parcului Văcărești: „E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării. Vor fi realizate doar intervenții minim invazive”.

„Ieri (mietrcuri - n.r.) am finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcărești. E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării. Prin contractul semnat, Parcul Văcărești va fi gestionat de Administrația Parcul Natural Văcărești, structură special creată în acest scop și aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El precizează că din ianuarie PMB va începe câteva lucrări de urgență în parc: reabilitarea și punerea în siguranță a punctelor de acces, igienizarea și ecologizarea, asigurarea patrulării și a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei și cadastrul celor 183 de hectare ale parcului.

„Urmează apoi să lansăm un concurs internațional pentru identificarea de soluții pentru amenajare. Fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenții minim invazive, care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare. Va fi un spațiu pentru pasionații de natură, de lacuri, plante și păsări – fără clădiri, terase sau spații de distracție. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generațiile de azi și din viitor”, conchide Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan