x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nivelul Dunării la Tulcea se apropie de cota de atenţie

Nivelul Dunării la Tulcea se apropie de cota de atenţie

19 Iun 2013   •   11:27
Nivelul Dunării la Tulcea se apropie de cota de atenţie

Nivelul Dunării va atinge miercuri, cel mai probabil, cota de atenţie pe raza oraşului Tulcea, autorităţile judeţului susţinând că această creştere nu va pune în pericol lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

''Creşterile înregistrate în ultima perioadă nu sunt de natură să ne alarmeze. Cu toate acestea, încă de acum aproape 10 zile au fost luate măsurile de siguranţă şi s-au verificat stocurile de materiale necesare în caz de intervenţii, dar şi punctele critice'', a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Tulcea, Lucian Simion.

În plus, încă de acum aproape două luni, când Dunărea a creat probleme localităţilor situate pe braţul Chilia, au început lucrări de consolidare finanţate din Fondul de Rezervă al Guvernului.

''S-au refăcut porţiunile afectate de cotele crescute ale Dunării, porţiunea de şosea, s-au închis breşele care au apărut la acea vreme, iar în această perioadă se realizează recepţia lucrărilor'', a menţionat prefectul Lucian Simion.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, debitul Dunării va fi cu aproape 20% mai mic decât cel înregistrat în urmă cu aproape două luni.

Deocamdată, nu se impune instituirea unor restricţii de circulaţie pe digul-şosea Măcin-Smârdan, parte a Drumului European 87.

La Tulcea, în această dimineaţă, conform Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galaţi, cota fluviului a fost de 318 centimetri, cu doi centimetri mai mică decât cota de atenţie, tendinţa apelor Dunării în următoarele zile fiind de creştere cu până la 40 de centimetri.

La Isaccea, Dunărea a depăşit cota de atenţie de 320 de centimetri încă de acum aproape o săptămână, miercuri nivelul fluviului fiind de 388 de centimetri, cu 120 de centimetri mai mic decât cota de inundaţie.

×