x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Audieri în dosarul lui Ionuţ: Administratorul terenului pe care se aflau câinii care l-au UCIS pe băiat, audiat la Parchet

Audieri în dosarul lui Ionuţ: Administratorul terenului pe care se aflau câinii care l-au UCIS pe băiat, audiat la Parchet

09 Sep 2013   •   10:38
Audieri în dosarul lui Ionuţ: Administratorul terenului pe care se aflau câinii care l-au UCIS pe băiat, audiat la Parchet

Procurorii Parchetului General îl audiază luni pe administratorul firmei Tei Rezidenţial SRL, Constantin Ciorăscu, care deţine terenul pe care un copil de patru ani a fost ucis de câini.

Administratorul urmează să dea declaraţii în legătură cu faptul că terenul pe care s-a întâmplat tragedia nu era îngrădit.

De asemenea, şeful unuia dintre cele două adăposturi aflate în grija Primăriei Capitalei dă detalii procurorilor, luni, despre modalitatea în care sunt ţinuţi câinii maidanezi în aceste adăposturi.

Tot luni, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), sunt aşteptaţi pentru a fi audiaţi mai mulţi hingheri care vor da detalii despre procedura ridicării câinilor maidanezi de pe străzi.

Procurorii nu au început deocamdată urmărirea penală împotriva vreunei persoane în acest dosar.

Parchetul General a anunţat pe 4 septembrie că a preluat ancheta în acest caz de la Parchetul Capitalei, motivele fiind complexitatea cauzei şi "intensa mediatizare".

Pe data de 2 septembrie, în jurul orei 12,00, o femeie a sunat la 112 şi a spus că şi-a pierdut în parc unul dintre cei doi nepoţi, aceştia având patru şi, respectiv, şase ani. La scurt timp, copilul de şase ani a venit la bunica lui şi i-a spus că fratele său este încolţit de câini. Femeia s-a dus la locul incidentului, însă băiatul era fără suflare. La faţa locului au venit şi poliţişti de la Secţia 7, care au constatat că victima nu mai prezenta semne vitale.

Firma de pază care asigura serviciile pentru societatea comercială SC Laguna Tei SRL, pe spaţiul unde a avut loc incidentul, a primit o amendă de 2.000 de lei de la poliţişti, pentru că nu avea un plan de pază, iar paznicul a fost sancţionat cu 300 de lei.

×