x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NOUL CSM la ”TESTUL” RARINCA

NOUL CSM la ”TESTUL” RARINCA

de Dan Constantin    |    09 Ian 2016   •   14:03
NOUL CSM la ”TESTUL” RARINCA
Sursa foto: Mariana Rarinca / Captură video Antena 3

Prima sedinta a Sectiei de judecatori, dupa alegerea noii conduceri a CSM, are pe ordinea de zi din 12 ianuarie  Raportul Inspectiei Judiciare pentru pretinsa incalcare a normelor deontologice ale judecatorilor si procurorilor de catre doamna Gabriela Baltag, Presedintele Asociatiei  Magistratilor din Romania.

Inspectia Judiciara, care avea o alta conducere in mai 2015, s-a autosesizat atunci cand Gabriela Baltag a intervenit, in calitatea de presedinte al AMR in dezbaterea publica a consecintelor dezastruoase pentru credibilitatea justitiei a cazului Stanciu-Rarinca.

Raportul a  trecut CU MARI EFORTURI SI LUPTE DE CULISE  in ultima sedinta a Sectia de judecatori in materie disciplinara, care a retinut
elemente de incalcare a deontologiei de catre Gabriela Baltag.

În interiorul Sectiei, un vot decisiv a avut CRISTI DANILET, CARE NU A FOST RECUZAT DE COMISIE, DESI SE AUTOPRONUNTASE IN CAUZA.

De asemenea, un judecator favorabil pana atunci, Gabrielei Baltag a absentat de la sedinta in care s-a reusit, la a treia tentativa, trecerea raportului Inspectiei Judiciare.

NOUL PRESEDINTE AL CSM, Mircea Aron, are in proiectul de management intarirea legaturilor cu asociatiile profesionale ale magistratilor.

ASTFEL, sedinta din 12 ianuarie devine un test pentru credibilitatea promisiunilor.

×
Subiecte în articol: CSM test rarinca raport