x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu porți masca peste nas? Poliția te poate amenda

Nu porți masca peste nas? Poliția te poate amenda

26 Mai 2020   •   14:50
Nu porți masca peste nas? Poliția te poate amenda
Sursa foto: Lucian Alecu

Legea spune că masca trebuie purtată deasupra gurii şi a nasului, iar amenzile pe care le riscă cei care nu respectă acest lucru sunt cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei.

Purtatul măştii poate fi obositor, dar amenda poate fi un motiv bun pentru a o purta. Altfel, cei care nu poartă masca deasupra nasului riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul, conform Legii 55/2020. Aceeaşi lege precizează şi locurile în care oamenii sunt obligați să poarte masca.

Astfel, masca se poartă în spaţii comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit unei analize asupra legii realizate pentru Mediafax, de avocatul Gheorghe Groza.

În schimb, „cei care prezintă simptome cum sunt temperatura, tusea şi strănutul, sunt obligaţi să poarte masca peste tot ”, a explicat avocatul.

În spaţii deschise, cum este parcul sau pe stradă, oamenii pot ieși fără mască, în cazul în care nu au niciun fel de simptom al coronavirusului.

 

×
Subiecte în articol: masca de protectie coronavirus amenda