x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu vom mai avea unde să ne bronzăm la vară. Au DISPĂRUT PLAJELE!

Nu vom mai avea unde să ne bronzăm la vară. Au DISPĂRUT PLAJELE!

03 Oct 2013   •   08:28
Nu vom mai avea unde să ne bronzăm la vară. Au DISPĂRUT PLAJELE!

Furtunile din ultimele trei zile au distrus o parte din litoralul românesc.  În Mamaia, plajele au fost măturate de valurile imense şi zeci de metri pătraţi de nisip au fost înghiţiţi de ape.  Foişoarele salvamarilor au ajuns în mare şi mai multe construcţii au fost distruse. Situaţia este şi mai îngrijorătoare în Eforie Sud. Plaja a dispărut aproape în totalitate.

Cele două zile de de furtună au făcut ravagii la malul mării. Zone întregi din Mamaia unde în vară turiştii stăteau la soare, au fost înghiţite acum de ape, iar pasarela care înainta în mare, abia se mai vede dintre valuri.

Valurile şi vântul care a bătut putere au măturat tot ce le-a stat în cale. Nici măcar sacii de nisip aduşi de proprietari să le protejeze tersasele n-au mai făcut faţă.

NIci în sudul litoralului situaţia nu este mai bună. Valurile acoperă porţiuni întregi de nisip şi ajung până la construcţiile ridicate recent între Eforie Nord şi Eeorie Sud. Plaja din Eforie Sud a fost înghiţită de ape aproape în totalitate.

Fenomenul se repetă de fiecare dată când este furtună, dar din lispă de bani cei care au în grijă plajele se uită cum marea rupe din mal.


×
Subiecte în articol: vară plaja