x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leii, urşii şi cerbii lui Nuţu Cămătaru vor fi confiscaţi de Garda Naţională de Mediu

Leii, urşii şi cerbii lui Nuţu Cămătaru vor fi confiscaţi de Garda Naţională de Mediu

25 Feb 2013   •   18:20
Leii, urşii şi cerbii lui Nuţu Cămătaru vor fi confiscaţi de Garda Naţională de Mediu
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, nu deţine acte pentru posesia legală a animalelor sălbatice de pe proprietatea sa, acestea urmând a fi ridicate de Garda Naţională de Mediu în maximum 24 de ore, a declarat comisarul Mircea Pupăză, informează agerpres.ro.

"Ca spaţiu, animalele nu sunt ţinute corespunzător, din punct de vedere al hranei este în regulă. Nu am întâmpinat dificultăţi, oamenii au fost cooperanţi. Urmează să se ia măsurile care sunt impuse de lege, adică relocarea animalelor. Nu există acte pentru deţinerea unor astfel de animale sălbatice. În maxim o zi animalele vor fi ridicate. Garda de Mediu şi alte autorităţi ale statului au maşini autorizate pentru transportul animalelor. Caii sunt deţinuţi în mod legal, cu acte în regulă", a precizat Mircea Pupăză, după o inspecţie la proprietatea lui Nuţu Cămătaru.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, acesta deţine patru lei, doi urşi, cerbi, dar şi păsări exotice.

Deocamdată nu se ştie exact unde vor fi duse animalele, existând posibilitatea ca urşii să fie transportaţi la Rezervaţia de la Zărneşti. Autorităţile nu ştiu însă ce vor face cu leii, unde vor fi aceştia duşi şi nu au precizat exact dacă pentru transportul lor va fi nevoie de puşti tranchilizante, având în vedere că vorbim despre animale sălbatice.

Pentru ridicarea animalelor va fi nevoie ca la faţa locului să se deplaseze reprezentanţii mai multor instituţii ale statului, printre care Garda Naţională de Mediu şi ANSVSA.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost arestat sâmbătă, alături de alte zeci de persoane, pentru 29 de zile, fiind acuzat de procurorii DIICOT de comiterea mai multor infracţiuni precum constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.  

×