x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O femeie a trăit timp de 3 ani cu un criminal în serie, pe care îl considera iubitul ei

O femeie a trăit timp de 3 ani cu un criminal în serie, pe care îl considera iubitul ei

12 Oct 2017   •   16:00
O femeie a trăit timp de 3 ani cu un criminal în serie, pe care îl considera iubitul ei

Delia Balmer a fost atacată de iubitul său, John Sweeney, cu un topor şi un cuţit ruginit şi a fost lăsată să moară la intrarea în casa sa, în 1994. În 2002, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind autorul mai multor crime, scrie Mirror.

Delia Balmer a avut curaj abia acum să vorbească despre experienţa pe care a trăit-o, în noua sa carte, “Living With A Serial Killer”. Delia, acum în vârstă de 67 de ani, o asistentă medicală pensionată, are răni care i-au schimbat viaţa, în urma îngrozitorului atac din 1994, la câteva zile înainte de Crăciun.  

“La uşa de la intrare, am văzut cum un deget zbura prin aer şi m-am gândit: Asta e. Nu vreau să mai trăiesc. Nu vreau să trăiesc cu furia şi durerea asta. Deci, când m-am trezit la terapie intensivă, nu am fost fericită. M-am gândit: Oh nu, sunt în viaţă. Acum ce urmează?”

Iubitul ei, John Sweeney era căutat de poliţie de şase ani, când a lăsat-o pe Delia într-o baie de sânge. După încercarea de a o omorî, acesta a găsit o altă victimă, pe care a tăiat-o în 12 bucăţi. Până la Delia, Sweeney a mai omorât o fost iubită, ale cărei rămăşiţe le-a aruncat într-un canal.

Detectivii se află încă în căutarea a trei femei care au avut o relaţie cu Sweeney şi despre care se crede că au avut aceeaşi soartă ca celelalte iubite ale sale.

Delia a fost înjunghiată în plămâni, a fost lovită cu toporul în cap, i-au fost rupte mâinile şi şi-a pierdut degetul mic de la mâna stângă. Aceasta întâmpină dificultăţi la cele mai mici eforturi, potrivit reporterului de la Mirror, care s-a întâlnit cu aceasta.

“Toată lumea îmi spune: ‘Dacă aş fi fost în locul tău, m-aş fi uitat constant în spate’. Am spus: ‘Nu îmi pasă, este prea târziu. Nu mai sunt speriată, pentru că nu mai sunt eu. Am fost speriată şi terifiată, când eram întreagă. Dar, după atac, a fost prea târziu. Nu îmi mai păsa şi îmi doream să mor oricum. Nu mai doream să trăiesc în corpul ăsta distrus. M-am simţit aşa pentru ultimii şase ani şi încă mă simt aşa. Şi-a dorit să mor în durere şi i s-a îndeplinit dorinţa. Voi muri în durere, mental şi fizic.”, a spus Delia.

Înainte ca Delia să fie lăsată să moară la intrarea în propria casă, a fost ţinută ostatică, violată în repetate rânduri şi ameninţată că îi va fi tăiată limba cu un cuţit de bucătărie, dacă va ţipa. Sweeney a ţinut un pistol la capul acesteia şi a recunoscut că a omorât o fostă iubită de-a lui, fostul model Melissa Halstead, în vârstă de 33 de ani. Corpul acesteia a fost găsit în canalul Rotterdam în 1990, însă Sweeney nu a fost găsit vinovat până în 2011.

În cele din urmă, Sweeney a plecat în Germania, unde a găsit un loc de muncă. Delia a spus poliţiei despre abuz, după ce medicul său dentist a observat rănile de la nivelul gurii. Acesta a fost arestat şi trimis la închisoarea Pentonville, din nordul Londrei, dar eliberat imediat.

După eliberarea sa, Delia a ştiut că se află în pericol. “M-am gândit: ‘Va face ceva. Mă va tăia în bucăţi. Cum a făcut şi cu Melissa”.

Delia şi Sweeney s-au cunoscut în Londra şi au început să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, împărtăşind aceeaşi pasiune pentru călătorit, până când relaţia a început să se deterioreze. Sweeney devenise manipulator şi controla fiecare pas al Deliei, iar până la viol şi ameninţări a mai fost un drum scurt.

×