x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă localitate intră în carantină

O nouă localitate intră în carantină

10 Oct 2020   •   08:12
O nouă localitate intră în carantină
Sursa foto: Lucian Alecu

Localitatea Dobra din județul Dâmbovița a fost introdusă în carantină pentru 14 zile. Decizia vine după ce o localitate din Galați a intrat în carantină în urma cu două zile.

„Având în vedere Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659587/09.10.2020 începând cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie carantina zonală pentru satul Dobra, comuna Dobra, din județul Dâmbovița”, a anunțat vineri seara Prefectura Dâmbovița.

În zona carantinată este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura în toate spaţiile publice, atât cele interioare, cât şi cele exterioare, iar intrarea și ieşirea persoanelor şi vehiculelor se va face doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Se interzice cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în satul Dobra din comuna Dobra; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acţiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmbovița. Este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 - 06.00; excepţie fac bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit”, se arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a firmelor de pe raza localității carantinate în intervalul orar 6.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport.

Autoritățile au interzis intrarea în satul Dobra a firmelor ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii din satul Dobra. În acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, administratorii spaţiilor comerciale din zona de carantină vor asigura triajul observaţional, măsurarea temperaturii şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru persoanele care intră/ies din spaţiul comercial, informează Prefectura Dâmbovița.

În satul Dobra, rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 7,3 la 1.000 de locuitori.

Sursa: Mediafax

×