x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00
INCENDIU LA CAPU MIDIA. Un incendiu a izbucnit, marti dupa-amiaza, in poligonul de la Capu Midia, in timpul distrugerii a peste 500 de kilograme de combustibil solid pentru rachete, incidentul soldandu-se cu cel putin un ranit, potrivit unor surse neoficiale, citate Mediafax. Seful de productie al SC Electromecanica Ploiesti, Danut Ion, a declarat ieri ca se afla in poligon pentru distrugerea munitiei careia i-a expirat termenul de folosinta. In jurul orei 13:30, flacarile au cuprins vegetatia uscata din preajma gropii in care se aflau cele 500 de kilograme de combustibil solid de la rachetele care urmau sa fie casate. Pompierii chemati de echipa de la SC Electromecanica au stins incendiul intr-o ora.

COPIL OMORAT DE MAMA CU TOPORUL. Un copil de 9 ani a decedat ieri in urma mai multor lovituri cu toporul primite chiar de la mama lui, transmite Mediafax. Desi supus unei interventii chirurgicale, Andrei Vilaghi a murit. Mama baiatului va fi acuzata de omor calificat. Femeia de 34 de ani si-a maltratat copilul, ieri-dimineata, lovindu-l in mod repetat cu toporul in cap, motivul invocat de aceasta in declaratiile date anchetatorilor fiind ca voia sa se sinucida si ca nu dorea ca fiul ei sa ajunga la un centru de plasament.

ALT DOSAR PENTRU MISCHIE. Nicolae Mischie este cercetat de Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj pentru abuz in serviciu, noul dosar fiind deschis pe numele acestuia pentru un presupus prejudiciu pe care l-ar fi creat Consiliului Judetean Gorj acordandu-si ilegal un spor salarial, a afirmat prim-procurorul Emil Mota. Incepand din 1999, Mischie a emis o dispozitie pentru a-i fi platit la salariu un spor de 15% pentru ca devenise doctor in istorie. Sporul respectiv nu se acorda insa persoanelor cu functii de conducere in administratia publica. El a incasat astfel, ilegal, sute de milioane de lei. Mischie este cercetat penal in mai multe dosare, doua dintre acestea fiind instrumentate de PNA. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator