x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 septembrie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 3 septembrie 2004

03 Sep 2004   •   00:00

DESPAGUBIRI PENTRU AVIONUL DIN CURTE SAU PROCES. Barbatul din localitatea Cristesti in curtea caruia a cazut unul din cele doua avioane MIG 21-Lancer care s-au ciocnit in judetul Mures saptamana trecuta ameninta ca, daca nu va primi urgent despagubiri, va actiona in judecata autoritatile romane la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. David Karoly, caruia aeronava i-a distrus garajul, curtea, gardul si masina, este nemultumit ca dupa o saptamana de la eveniment autoritatile au facut doar promisiuni si nimic concret.

PARTIDUL BNS PROMITE PRM VOTURILE SINDICALISTILOR. Partidul Blocul National Democrat, bratul politic al BNS, negociaza cu PRM obtinerea a 15 locuri pe listele de candidati pentru Parlament. Secretarul general al PBND, Radu Munteanu, a justificat ieri obiectul negocierilor prin faptul ca Legea electorala va impune formatiunii sale fie o alianta preelectorala cu PRM, fie o participare pe listele acestui partid. La intalnirea dintre PRM si reprezentantii PBND de ieri din Senat, ultimii reprezentati chiar de secretarul general al BNS, Matei Bratianu, PRM i s-a promis sprijinul "celor sapte milioane de alegatori care nu au fost la vot", printre care "cele 400.000 de sindicalisti BNS si familiile lor". (Oana Stancu)

SALARII MARITE PENTRU PROFESORI. Profesorii din invatamantul preuniversitar ar putea avea salarii marite cu sume intre 500.000 si 2.000.000 de lei, daca sindicatele vor accepta oferta finala a Guvernului. Executivul a facut o ultima oferta, dar numai pentru personalul didactic si auxiliar, nu si pentru cel nedidactic, sustin sindicatele din educatie, care nu au decis inca daca accepta propunerea. Ultima runda de negocieri a avut loc miercuri seara. (Eugenia Mihalcea)

UN TANC INCENDIAT IN CENTRUL CAPITALEI. Bucati dintr-un tanc incendiat in timpul luptelor din cel de-al doilea razboi mondial, oseminte care ar putea apartine membrilor echipajului si un proiectil au fost scoase la lumina de excavator, ieri dupa-amiaza, in apropierea Caii Plevnei din Capitala. Muncitorii care au facut descoperirea au intrerupt imediat lucrul si au anuntat Politia. Medicii legisti investigheaza provenienta fragmentelor umane.

FOANENE, DIN NOU IN CATUSE. Spiridon Foanene a fost din nou incarcerat, dupa ce Tribunalul Gorj a admis recursul formulat de Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj. Miercuri, in jurul orei 19:00, completul de judecata a decis emiterea mandatului de arestare pe numele lui Spiridon Foanene pentru zece zile. Fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Gorj fusese pus in liberate, marti, de un judecator al Judecatoriei Targu-Jiu. In urmatoarele zile, la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj vor avea loc mai multe audieri ale altor persoane invinuite in dosarul "Foanene" si alte confruntari. In acest dosar, Spiridon Foanene a dezvaluit faptul ca Nicolae Mischie (foto), in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, l-a indemnat si a exercitat presiuni asupra sa pentru acceptarea si intocmirea unor documente false in contabilitatea Corpului Gardienilor Publici Gorj. (Gabriela Mladin)

BANI PENTRU MINERII DE LA BAIA DE ARIES. Minerii de la EM Baia de Aries isi vor primi banii pe care li-i datoreaza Compania Nationala Minvest in cel mai scurt timp cu putinta, a declarat ieri prefectul de Alba, Mugurel Sarbu, in urma unei discutii avute cu directorul general al companiei, Daniel Andronache. Acesta i-a comunicat ca ortacii vor primi ultimele salarii pana cel tarziu vineri, plata transei salariale restante (20 la suta) pe luna iulie urmand sa se faca saptamana viitoare. 650 angajati ai EM Baia de Aries s-au inscris pe listele de disponibilizare, doar doua persoane optand pentru solutia unui transfer la alta exploatare din cadrul Minvest, spre a nu-si pierde... vechimea in munca! Activitatea la mina este suspendata de cateva saptamani. (Lucian Dobrater)
×
Subiecte în articol: observator